Osebno trenerstvo

Kdaj je delo osebnega trenerja končano?

Delo osebnega trenerja
Objavil: Gašper T.

Po pravici povedano, se delo osebnega trenerja nikoli ne konča. Če govorimo zgolj o končanem obdobju vadbenega programa z določeno stranko … takrat, ko so doseženi zastavljeni cilji. Osebni trener svoji stranki takoj na začetku sestavi program vadbe in jedilni list, ki se ju mora ta držati, če želi doseči zastavljene cilje.

S cilji oziroma željami se stranka oglasi pri osebnem trenerju. Ta oceni, ali so realno uresničljivi in v kakšnem časovnem razponu. O vsem skupaj se iskreno pogovorita pred samim pričetkom sodelovanja.

Kdaj osebni trener ve, da je delo končano?

Če je cilj izguba odvečne telesne teže, potem takrat, ko številka na tehtnici pokaže pravo težo. V resnici pa se nemalokrat delo osebnega trenerja ne konča niti takrat. Če se tako dogovorita s stranko, lahko sodelujeta tudi naprej v želji vzdrževanja doseženega rezultata. Če ne, je to to.

Vadba z osebnim trenerjem

Delo osebnega trenerja se nadaljuje tudi po že doseženih rezultatih.

Kar se tiče treniranja športnikov, so zadeve nekoliko drugačne. Če so cilji športnika povezani z napredkom v določenem delu njegove pripravljenosti, potem delo poteka v času, ki je primeren za dvig forme. Nekateri športniki potrebujejo osebnega trenerja le nekajkrat letno, drugi ves čas, odvisno od športa, s katerim se ukvarjajo, in od tega, kaj želijo doseči z dodatnimi treningi.

Osebni trener ne dela le s strankami

Vsakdo, ki želi biti dober osebni trener, se mora zavedati, da njegovo delo nikoli ni končano. Morda z določeno stranko, ki je zadovoljna z doseženim ciljem, nikakor pa ni končal z delom. Dober osebni trener namreč vedno dela tudi na sebi. S svojim zgledom drugim sporoča, da je pravi naslov za to delo.

Sporoča tudi, da ve, kako se stvarem streže. Da se spozna na vadbo in prehrano ter se dodatno izobražuje na različnih področjih. Osebni trener ima navadno svoje podjetje. Njegovo delo se seveda nanaša tudi na vodenje le tega, marketing in kopico drugih reči.

Skratka, delo osebnega trenerja ni le dvigovanje uteži ali narekovanje ponovitev. Osebni trener je veliko več od le tega.

O meni

Gašper T.

Zdravo! Že več kot 10 let se ukvarjam z osebnim trenerstvom, pridobljeno imam tudi mednarodno priznano licenco AFP. Upam, da se ti moji prispevki zdijo koristni in da se tudi sam/a čimprej odločiš za aktivnejše in bolj zdravo življenje!