Osebno trenerstvo

4 razlogi, zakaj najeti osebnega trenerja

Zakaj najeti osebnega trenerja
Objavil: Gašper T.

Odločili ste se nekaj narediti na sebi in zase, zato ste se lotili fitnesa ali katere druge športne vadbe. Ker danes Google vse ve, ste malce »pogooglali« (ali pa tudi ne) in se lotili nabiranja tekaških ali kolesarskih kilometrov, morda kilogramov mišic v bližnjem fitnes klubu.

Po nekaj dneh ali tednih truda pa se vam zdi, da stvari ne gredo v pravo smer. Pretirano utrujeni, brezvoljni in razočarani se sprašujete kaj je šlo narobe. Na ta način gre lahko marsikaj narobe ali pa vsaj ne v želeno smer. Rešitev se skriva v štirih odgovorih na vprašanje »Zakaj najeti osebnega trenerja?«.

1. Motivacija

Morda se sami sebi zdite silno motivirani, ali pa ste bili motivirani vsaj na začetku. Nenadoma pa vam lahko ta prvotni zagon kaj kmalu ponikne neznano kam. Vzrok je seveda pomanjkanje rezultatov in brezciljno tavanje med utežmi v fitnesu.

Čisto nič nenavadnega in povsem pričakovano. Omislite si osebnega trenerja, ki dobro ve kako poskrbeti za pravo motivacijo. Motivirani boste že zato, ker se boste pred njim želeli izkazati. Oseba z licenco za osebnega trenerja ve kaj dela zato ji zaupate in veste, da bodo rezultati prišli. Vse to bo pozitivno vplivalo na vašo motivacijo do dela.

2. Poznavanje telesa

Osebni trener vam ne bo prodajal »bučk«. S svojim znanjem in izkušnjami bo za vas pripravil prilagojen program vadbe in prehrane, glede na cilje, ki jih želite doseči. S takšnim programom boste napredovali najhitreje kar je mogoče, pri tem pa se boste tudi pravilno prehranjevali.

Prav prehrana in natančno odmerjena obremenitev telesa, sta ključna še pri enem pomembnem delu napredka. Minimaliziranje možnosti poškodb mišic. Utrujene mišice so brez pravega goriva in regeneracije zelo dovzetne za precej zoprne poškodbe. Osebni trener se tega zaveda, zato boste pod njegovim okriljem lahko povsem mirni glede tega.

3. Individualen pristop

Kar zadostuje za dobre rezultate pri nekom ne bo nujno delovalo tudi pri vas. Torej, če je vašemu prijatelju uspelo zmanjšati težo in pridobiti mišično maso z določenimi vajami, nikakor ni nujno, da bodo te delovale tudi na vas. Vsak človek potrebuje individualen pristop do vadbe.

Na tem mestu vstopi vaš osebni trener. Z vami opravi pogovor, se poglobi v vaše želje in težave, ter pripravi popoln »bojni plan«. Z njim morate biti iskreni in povedati kako se prehranjujete, ter se tudi držati tistega kar vam naroči ali svetuje.

4. Nadzor

Ko boste prejeli vse potrebne informacije glede vaj, ponovitev in prehrane, boste seveda potrebovali tudi nadzor. Zakaj? Zaradi več razlogov. Najprej zato, da boste vaje izvajali pravilno. Da ne boste po nepotrebnem, z napačnimi gibi, obremenjevali hrbtenice ali drugih delov telesa. Na ta način se boste izognili kakšni nepotrebni poškodbi in bolečinam. Le pravilno izvedene vaje bodo dale dobre končne rezultate.

Izvajanje vaj

Pri izvajanju vaj bodite pozorni na navodila osebnega trenerja.

Potem je tu še prehrana. Lahko se sicer zlažete osebnemu trenerju, a to nikakor ni priporočljivo. Osebni trener je tam zato, da vam pomaga na poti do uspeha. S svojim znanjem nutricionistike in poznavanjem telesa, bo vaš najboljši prijatelj na poti, ki ste si jo začrtali.

Če si želite sprememb na sebi, več kondicije, boljši izgled ali (primarno) izgubo odvečnih kilogramov, si vsekakor omislite osebnega trenerja. Ko boste videli kaj bo prinesel v vaše življenje na tem področju mu boste neizmerno hvaležni. Bo prvi, ki bo prepoznal napredek in zadnji, ki vam bo dejal, da nečesa ne zmorete.

Vedno bo ob vas, vas vzpodbujal in delil najboljše nasvete. Zaradi njega boste brez slabe vesti pojedli kar boste imeli na meniju in se ne boste spraševali, ali bi smeli ali ne. Osebni trener bo vaš najboljši motivator in najčvrstejša opora, ko jo boste potrebovali.

O meni

Gašper T.

Zdravo! Že več kot 10 let se ukvarjam z osebnim trenerstvom, pridobljeno imam tudi mednarodno priznano licenco AFP. Upam, da se ti moji prispevki zdijo koristni in da se tudi sam/a čimprej odločiš za aktivnejše in bolj zdravo življenje!