Osebno trenerstvo

Osebno trenerstvo: kakšne so cene storitev?

Cena osebnega trenerja
Objavil: Gašper T.

Če ste se odločili, da pri vadbi ali načrtovanem hujšanju potrebujete strokovno pomoč, ste se verjetno vprašali, kakšne so cene osebnih trenerjev. Po pravici povedano so lahko precej različne, predvsem pa je cena odvisna od tega, kaj si od osebnega trenerja želite.

Načeloma vas ena ura z osebnim trenerjem stane nekje med 25 in 40 €. Navadno je potrebno ob kakšnem resnejšem programu računati kar na okoli 200 do 500 € za en mesec. Precej visoke številke, a po drugi strani »cilj opravičuje sredstva«. Seveda pa so ti zneski še vedno odvisni od marsičesa.

Ponudba paketov ali zakup na uro?

Ker gre pri najemu osebnega trenerja običajno za zneske, ob katerih večina zastriže z ušesi, je potrebno dodati, da gre za storitev, katere cena je močno odvisna od:

  • Lokacije (fitnes, na domu, oddaljenost). Če si boste želeli osebnega trenerja na domu, se zavedajte, da vas bo že sama kilometrina stala 0,37 €/km!
  • Izkušenj, pridobljenih certifikatov, usposobljenosti in referenc osebnega trenerja.
  • Gre samo za trening ali kompletno storitev (svetovanje pri pripravi, oddaljena pomoč)?
  • Vrste storitve (izguba odvečnih kilogramov, pridobivanje mišične mase, vadbeni program po poškodbi).

Običajno je cenovno precej ugodneje zakupiti paket storitev na mesečni bazi. Telovadnico je priporočljivo obiskati denimo 2 do 3 krat tedensko, kar pomeni, da se zakup paketa na končni ceni precej pozna.

Storitve osebnega trenerja

Cena osebnega trenerja je odvisna tudi za kakšno storitev gre.

Lahko se vam zgodi, da boste za posamezen obisk pri osebnem trenerju plačali 30 €, za mesečni paket “12 obiskov” pa denimo 240 € – namesto 360 €, kot bi sledilo, če bi se odločili za zakup vsakega obiska posebej.

Pravo razmerje med ceno in storitvijo

Najprej se vprašajte, zakaj sploh potrebujete osebnega trenerja. Morda potrebujete le nekaj strokovne podpore in motivacije pri nabiranju mišic. Po drugi strani pa morda želite izgubiti nekaj kilogramov odvečne teže in urediti prehrano.

Če menite, da boste pomoč potrebovali tudi izven rednih ur, boste verjetno potrebovali osebnega trenerja, ki bo za vas dosegljiv tudi preko maila ali telefona. Vse te reči vplivajo na končno ceno. Svetujemo vam, da pri sebi najprej določite osnovni cilj, nato pa preverite ponudbo osebnih trenerjev, ki delujejo na tem področju. Pošljite povpraševanja, pokličite ali pa jih obiščite v fitnes studiih.

Pogovorite se, potipajte teren in si vzemite kakšen dan za končno odločitev. V prvi vrsti vedno glejte na izobrazbo osebnega trenerja, vajin prvi osebni kontakt, znanje in usluge, ki jih ponuja, šele na koncu na ceno.

Zapomnite si: najdražji osebni trener ni nujno vedno najboljši in tisti cenejši ni nujno slabši. Licence, izkušnje, dostopnost, nivo komunikacije, … vse to naj vam bo vodilo pri iskanju osebnega trenerja.

O meni

Gašper T.

Zdravo! Že več kot 10 let se ukvarjam z osebnim trenerstvom, pridobljeno imam tudi mednarodno priznano licenco AFP. Upam, da se ti moji prispevki zdijo koristni in da se tudi sam/a čimprej odločiš za aktivnejše in bolj zdravo življenje!